Sâmbătă, Decembrie 09, 2023
   
TEXT_SIZE

smis

button program-conferinte

IMBUNATATIREA ACCESULUI POPULATIEI DIN JUDETELE

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Anunt proiect html t

IMBUNATATIREA ACCESULUI POPULATIEI DIN JUDETELE VASLUI, BACAU SI NEAMT LA SERVICII MEDICALE DE URGENTA

Cod SMIS 125389

În luna aprilie 2021 s-a finalizat implementarea proiectului„Imbunatatirea accesului populatiei din judetele Vaslui, Bacau si Neamt la servicii medicale de urgenta” cod SMIS 125389, Axa prioritara 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale, Prioritatea de investitii 8.1- Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national , regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere , precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati , Operatiunea 8.2 B-UPU/CPU

Proiectul s-a derulat in perioada 02.01.2014- 30.04.2021.

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotari sau lucrari necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operationalitatii la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publica si îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect se urmareste modernizarea si tehnologizarea la nivel european al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizeaza in continuare aparatura uzata fizic si moral, prin achizitia de echipamente noi si eficiente, ce aduc atat o crestere calitativa a serviciilor oferite, cat si o crestere cantitativa a numarul de persoane beneficiari de servicii medicale, imbunatatind starea de sanitate publica la nivel national, regional si local.

Obiective specifice:

OS. 1 Dotarea infrastructurii unităților de primiri urgențe și a compartimentelor de primiri urgențe (inclusiv cu echipamente pentru terapie intensivă – ATI, precum și echipamente destinate sectiilor support care deservesc UPU). Ob. specific va contribui la indeplinirea indicatorilor proiectului: 1S37i - Unități de primiri urgențe/compartimente de primiri urgențe (nivel terțiar).

OS.2 Imbunatarirea accesului la servicii medicale a persoanelor din regiunea de implementare prin cresterea starii de sanatate publica. Ob. specific va contribui la indeplinirea indicatorilor proiectului: CO 36 - Populația deservită de servicii medicale imbunătățite.

Beneficiar:Parteneriatul format din:

-MINISTERUL SANATATII-lider de parteneriat

-SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA VASLUI

-SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA „ELENA BELDIMAN „BARLAD

-SPITALUL MUNICIPAL „DIMITRIE CASTROIAN” HUSI

-UAT ORASUL TG. NEAMT

-SPITALUL ORASENESC „SFANTUL DIMITRIE”TARGU NEAMT

-SPITALUL ORASENESC „SF. IERARH NICOLAE”BICAZ

-SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA ROMAN

-SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BACAU

-MUNICIPUL ONESTI

-SPITALUL MUNICIPAL „SFANTUL IERARH DR. LUCA”ONESTI

-SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA MOINESTI

SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA PIATRA NEAMT

Rezultate atinse în perioada de referință: S-au achizitionat echipamente noi si eficiente ducand astfel la o imbunatatire a serviciilor medicale oferite cat si la o crestere a numarul de persoane beneficiari de servicii medicale, imbunatatind starea de sanitate publica la nivel national, regional si local.

Valoarea totala a proiectului a fost de 26.261.728,18 leidin care valoarea eligibilă nerambursabila din FEDR 18.383.209,85 lei.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________________________________________________________

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană,
vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

_____________________________________________________________________

Investim în viitorul tău!
Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

_____________________________________________________________________________________

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Anunt proiect html b